Nutritional factors and osteoporosis prevention
著者
書誌事項
Nutritional factors and osteoporosis prevention
(Nutrition and diet research progress series)
Nova Science Publishers, c2010
大学図書館所蔵 全1件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references (p. [101]-121) and index
内容説明・目次
内容説明
Ageing induces a decrease in bone mass, and osteoporosis with its accompanying decrease in bone mass is widely recognised as a major public heath problem. Bone loss with increasing age may be due to decreased osteoblastic bone formation and increased osteoclastic bone resorption. Pharmacologic and nutritional factors may prevent bone loss with ageing. Chemical compounds in food and plants, which regulate on bone metabolism, has been to be worthy of notice in the prevention of osteoporsis. Food chemical factors play a role in bone health and may be important in the prevention of bone loss with increasing age.
目次
- Introduction
- Basic Aspects on Regulation of Bone Metabolism
- Nutritional Trace Element Zinc & Bone Metabolism
- Soybean Isoflavone & Bone Metabolism
- Menaquinone-7 in Fermented Soybean & Bone Metabolism
- Carotenoidss-Cryptoxanthin & Bone Metabolism
- Anabolic Effect of Plant Component P-Hydroxycinnamic Acid on Bone Metabolism
- Anabolic Effect of Other Food Factors on Bone Metabolism
- Conclusion
- Index.
「Nielsen BookData」 より