中国日常食史の研究
Author(s)
Bibliographic Information
中国日常食史の研究
汲古書院, 2012.10
- Other Title
-
A study on the daily meal in China : during Qing dynasty and Republic of China
中国日常食史の研究
中国史上における日常食 : 清〜民国期、華中・華南地域を中心に
中国史上における日常食 : 清民国期華中華南地域を中心に
- Title Transcription
-
チュウゴク ニチジョウショクシ ノ ケンキュウ
Available at / 126 libraries
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
383.822||Nak||027446027446
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
博士論文「中国史上における日常食 : 清〜民国期、華中・華南地域を中心に」 (立教大学, 2007年度提出) を基にしたもの
Description and Table of Contents
Table of Contents
- 第1章 「穀」考—中国史における「穀」分類をめぐって
- 第2章 宋代農業史再考—南宋期の華中地域における畑作を中心として
- 第3章 都市の食、農村の食—清末民国期、湖北省における日常食の階層性
- 第4章 移住・開発と日常食—清〜民国期、湖南省永順府を事例として
- 第5章 中国におけるソバについて
- 第6章 中国におけるヤマイモについて
- 第7章 中国における食芋習俗とその展開
by "BOOK database"