日本の「行事」と「食」のしきたり

Bibliographic Information

日本の「行事」と「食」のしきたり

新谷尚紀監修

(青春新書intelligence)

青春出版社, 2004.11

Other Title

日本の行事と食のしきたり

Title Transcription

ニホン ノ ギョウジ ト ショク ノ シキタリ

Related Bibliography 1 items

Available at  / 3 libraries

Note

シリーズ名が異なるため、<BA69495301>とは別書誌

Description and Table of Contents

Description

正月に雑煮、月見に団子、娘の成長と赤飯…季節の滋養を神と共に食す、その伝統を探る。

Table of Contents

  • 第1章 一年の行事と食のしきたり(正月;春;夏;秋;冬;年の瀬)
  • 第2章 人生の儀式と食の習わし
  • 第3章 郷土の伝統と食のいわれ(各地の伝統料理;各地のごちそう;戦後生まれの地方名物)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BB18138541
  • ISBN
    • 4413041062
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    183p
  • Size
    18cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top