英語訳付き包丁と研ぎハンドブック : 包丁と砥石の種類、研ぎ方がわかる

著者

    • 月山義高刃物店 ツキヤマ ヨシタカ ハモノテン

書誌事項

英語訳付き包丁と研ぎハンドブック : 包丁と砥石の種類、研ぎ方がわかる

月山義高刃物店監修

(Japanese-English bilingual books)

誠文堂新光社, 2015.2

タイトル別名

Handbook on Japanese knives and sharpening techniques

包丁と研ぎハンドブック : 英語訳付き : 包丁と砥石の種類、研ぎ方がわかる

タイトル読み

エイゴヤクツキ ホウチョウ ト トギ ハンドブック : ホウチョウ ト トイシ ノ シュルイ トギカタ ガ ワカル

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注記

参考図書: p143

内容説明・目次

巻冊次

ISBN 9784416615737

内容説明

「日本人の伝統的な食文化」である「和食」。その調理道具として「和包丁」にも注目が集まっています。本書では、洋包丁・中華包丁も含めた日本で使われる包丁の種類と特徴、基礎知識、さらにその包丁の切れ味を支えてきた砥石と研ぎの文化・技術を、あらためて海外にも認識してもらいたいというねらいで、すべての解説に英語訳を付けました。

目次

  • 写真で見る日本の包丁(和包丁;洋包丁・中華包丁)
  • 包丁の基礎講座(包丁の基礎知識;包丁研ぎの基本)

「BOOKデータベース」 より

内容説明・目次

巻冊次

ISBN 9784416615737

内容説明

Traditional Japanese kitchen knives are gaining as high recognition and attention as Japanese food itself. This book covers everything on knives, from Japanese and Chinese to western, from their styles, features, basic knowledge of knives to sharpening stones and techniques all in a single volume. Written in both English and Japanese, this book will appeal to those with a desire to learn about Japanese knives and unique sharpening techniques, or who wish to learn more about the rich culture and tradition to people outside of Japan.

「Nielsen BookData」 より

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詳細情報

  • NII書誌ID(NCID)
    BB18684836
  • ISBN
    • 9784416615737
  • 出版国コード
    ja
  • タイトル言語コード
    jpn
  • 本文言語コード
    jpneng
  • 出版地
    東京
  • ページ数/冊数
    143p
  • 大きさ
    21cm
  • 分類
  • 件名
  • 親書誌ID
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