ニッポンの台所道具と手入れ術 : 英語訳付き : 受け継がれる職人・作家の手仕事

著者

    • 日野, 明子 ヒノ, アキコ

書誌事項

ニッポンの台所道具と手入れ術 : 英語訳付き : 受け継がれる職人・作家の手仕事

日野明子著

(Japanese-English bilingual books)

誠文堂新光社, 2015.3

タイトル別名

How to care for Japanese kitchen utensils

タイトル読み

ニッポン ノ ダイドコロ ドウグ ト テイレジュツ : エイゴヤクツキ : ウケツガレル ショクニン サッカ ノ テシゴト

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注記

「台所道具を一生ものにする手入れ術」(2014年刊)の改題、一部抜粋し英語訳を付けて再編集

内容説明・目次

巻冊次

ISBN 9784416715161

目次

  • 木・竹の道具(川端健夫の白木の器;木屋のまな板;柴田慶信商店の曲げわっぱ ほか)
  • 土の道具(井山三希子の粉引・白マットの器;安藤雅信の銀彩の器;山本忠正の土鍋 ほか)
  • 金属の道具(成田理俊の鍛鉄のフライパン;及源鋳造の南部鉄器;山田工業所の中華鍋 ほか)

「BOOKデータベース」 より

内容説明・目次

巻冊次

ISBN 9784416715161

内容説明

There are so many types of kitchen tools and utensils such as wooden cutting board, iron pan, aluminum pot, carbon steel knife and stainless steel kitchen shears. However, almost all people don't take care of them correctly and ruin them easily. The author puts it in this book: "Taking care of tools" is sometimes understood to mean "keep them neat and clean." However, I have often heard the makers say, "You will spoil the charm of your well-used tool if you bring it back to brand new condition." This book will help your kitchen utensils to continue to improve and become better than when you first used them. By following easy-to-understand instructions with images sorted by categories you can find that the texture and character of the tool develop as we use over time.

「Nielsen BookData」 より

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詳細情報

  • NII書誌ID(NCID)
    BB18710696
  • ISBN
    • 9784416715161
  • 出版国コード
    ja
  • タイトル言語コード
    jpn
  • 本文言語コード
    jpneng
  • 出版地
    東京
  • ページ数/冊数
    143p
  • 大きさ
    21cm
  • 分類
  • 件名
  • 親書誌ID
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