魚介肉内在性プロテアーゼ : 最新の生化学と食品加工への応用
Author(s)
Bibliographic Information
魚介肉内在性プロテアーゼ : 最新の生化学と食品加工への応用
(水産学シリーズ / 日本水産学会監修, 183)
恒星社厚生閣, 2016.3
- Other Title
-
Endogeneous proteases in fishes and shellfishes : recent advances in its biochemistry and applications in seafood processing
- Title Transcription
-
ギョカイニク ナイザイセイ プロテアーゼ : サイシン ノ セイカガク ト ショクヒン カコウ エノ オウヨウ
Available at / 60 libraries
-
Japan International Research Center for Agricultural Sciences Library
660.8||Sui||||図書館J1162247
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
660.8:N77:1835010948510
-
660.8/SUI/80185436280185436,
660.8/SUI/80185446280185447 -
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
文献: 各章末
Description and Table of Contents
Table of Contents
- 1 プロテアーゼの基礎(プロテアーゼとそのインヒビター)
- 2 魚介肉内在性プロテアーゼの構造・機能と魚介肉構成タンパク質への影響(魚類リソゾーマルシステインプロテアーゼ;魚類可溶性セリンプロテアーゼ;魚類筋原線維結合型セリンプロテアーゼ;魚肉内在性プロテアーゼの加熱ゲル形成能への影響;スルメイカ肉構成タンパク質と内在性メタロプロテアーゼ)
- 3 魚介肉内在性プロテアーゼおよびそのインヒビターの特性を活かした食品加工への応用(豆類由来トリプシンインヒビターを用いた魚肉ねり製品の品質向上技術;魚肉ねり製品製造への米紛・米糠由来オリザシスタチンの応用;有機酸塩を用いた魚介肉内在性プロテアーゼの抑制によるねり製品化技術;内在性プロテアーゼの魚肉ペースト製造への応用)
by "BOOK database"