日本の寿司 : 英訳&手ぬぐいつき

Bibliographic Information

日本の寿司 : 英訳&手ぬぐいつき

日本文芸社編

日本文芸社, 2016.7

Other Title

A visual guide to sushi menus (Bilingual English and Japanese edition)

Title Transcription

ニホン ノ スシ : エイヤク アンド テヌグイツキ

Available at  / 6 libraries

Note

参考文献: p95

付録: 手ぬぐい (1枚)

Description and Table of Contents

Description

寿司ネタに使われている魚のことがわかる。江戸前鮨の職人の仕事がわかる。魚へんの漢字をはじめ寿司にまつわる漢字の由来がわかる。

Table of Contents

  • 第1章 赤身・白身・光り物(まぐろ(大トロ・中トロ・赤身);かつお;いさき;かれい;かんぱち ほか)
  • 第2章 貝類・軟体類・甲殻類・その他(あおやぎ;あかがい;あわび;はまぐり;ほたて ほか)
  • 第3章 手ぬぐい

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BB21918618
  • ISBN
    • 9784537261493
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpneng
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    95p
  • Size
    21cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top