京都・有次の庖丁案内
Author(s)
Bibliographic Information
京都・有次の庖丁案内
小学館, 2016.7
- Other Title
-
Aritsugu
Aritsugu : an inside look at Kyoto's renowned artisanal knife maker since 1560
京都有次の庖丁案内
- Title Transcription
-
キョウト・アリツグ ノ ホウチョウ アンナイ
Available at 7 libraries
  Aomori
  Iwate
  Miyagi
  Akita
  Yamagata
  Fukushima
  Ibaraki
  Tochigi
  Gunma
  Saitama
  Chiba
  Tokyo
  Kanagawa
  Niigata
  Toyama
  Ishikawa
  Fukui
  Yamanashi
  Nagano
  Gifu
  Shizuoka
  Aichi
  Mie
  Shiga
  Kyoto
  Osaka
  Hyogo
  Nara
  Wakayama
  Tottori
  Shimane
  Okayama
  Hiroshima
  Yamaguchi
  Tokushima
  Kagawa
  Ehime
  Kochi
  Fukuoka
  Saga
  Nagasaki
  Kumamoto
  Oita
  Miyazaki
  Kagoshima
  Okinawa
  Korea
  China
  Thailand
  United Kingdom
  Germany
  Switzerland
  France
  Belgium
  Netherlands
  Sweden
  Norway
  United States of America
Search this Book/Journal
Note
英語併記
奥付の訳者: Michiyo Murayama
Description and Table of Contents
Description
料理好きのハリウッドスターも、パリの三つ星シェフも、もちろん京都の料理人も!世界が注目する日本の庖丁、その選び方、研ぎ方、すべてを明かします。
Table of Contents
- 有次の歴史と今
- 有次は鋼の庖丁しかつくりません
- この本で使用する庖丁の名称など
- 有次を代表する5種類の庖丁を紹介
- 有次の庖丁図鑑
- 素描家しゅんしゅんがのぞいた「有次錦店」
- 庖丁の研ぎ方と毎日のお世話
- 有次で庖丁を買ってみよう
- 「有次錦店」は“京の台所”錦市場にあります
- 有次錦店案内
by "BOOK database"