Salt and fishery
著者
書誌事項
Salt and fishery
Printed by A. Godbid and J. Playford, and are to be sold by Mr. Robert Horne at the Royal Exchange, [1682]
大学図書館所蔵 全1件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
この図書・雑誌をさがす
注記
稀覯本につき記述対象資料毎に書誌レコード作成
Signatures: A-V[4]
Errata on p. [168]
"A discourse thereof insisting on the following heads"
収録内容
- 1. The several ways of making salt in England, and foreign parts
- 2. The character and qualities good and bad, of these several sorts of salt, English refin'd asserted to be much better than any foreign
- 3. The catching and curing, or salting of the most eminent or staple sorts of fish, for long or short keeping
- 4. The salting of flesh
- 5. The cookery of fish and flesh
- 6. Extraordinary experiments in preserving butter, flesh, fish, fowl, fruit, and roots, fresh and sweet for long keeping
- 7. The case and sufferings of the saltworkers
- 8. Proposals for their relief, and for the advancement of the fishery, the woollen, tin, and divers other manufactures