日本の国菌 : コウジキンが支える社会と文化
Author(s)
Bibliographic Information
日本の国菌 : コウジキンが支える社会と文化
東北大学出版会, 2017.12
- Other Title
-
National microorganism of Japan : society and culture supported by Aspergillus oryzae
- Title Transcription
-
ニホン ノ コクキン : コウジキン ガ ササエル シャカイ ト ブンカ
Available at / 85 libraries
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
588.51:I175011052213
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考文献(日本の国菌): p63-71
Description and Table of Contents
Description
ユネスコ無形文化遺産に登録された「和食」には、日本を代表する微生物・コウジキンの働きが欠かせない。酵素科学の専門家でコウジキン研究の大家である著者が、学術・文化・社会の様々な面から日本人とコウジキンの深い関わりをひもとき、日本の「国菌」とされる由縁を明らかにする。
Table of Contents
- 第1章 日本の国菌コウジキン論
- 第2章 国際的に認知される日本の国菌
- 第3章 コウジカビとはどのような生物なのか
by "BOOK database"