日本料理の季節の椀

Author(s)

Bibliographic Information

日本料理の季節の椀

奥田透, 末友久史, 松尾慎太郎著

柴田書店, 2018.11

Title Transcription

ニホン リョウリ ノ キセツ ノ ワン

Available at  / 15 libraries

Note

参考文献: p167

Description and Table of Contents

Description

料理と工芸、だしと漆。日本の技と美の出会い。

Table of Contents

  • だしの取り方
  • 春の椀(鯛の潮汁;白魚沢煮椀 ほか)
  • 夏の椀(蒸し鮑と冬瓜の薄葛仕立て;鱧の山椒焼 ほか)
  • 秋の椀(すっぽんの丸仕立て;城陽産完熟無花果紫ずきんの枝豆すり流し ほか)
  • 冬の椀(ふぐのてっちり椀;蕪鮑柔らか煮 ほか)
  • 椀替わり(花山椒のしゃぶしゃぶ;河内一寸空豆のすり流し ほか)

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BB27730300
  • ISBN
    • 9784388062720
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    167p
  • Size
    26cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top