Introduction to agronomy : food, crops, and environment
著者
書誌事項
Introduction to agronomy : food, crops, and environment
Delmar Cengage Learning, c2012
2nd ed
大学図書館所蔵 全1件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references and index
内容説明・目次
内容説明
This full-color introduction to agronomy and crop science offers both traditional agricultural students and students with nonagricultural backgrounds a timely look at the principles of crop science, sustainable agriculture, and a host of related societal issues. A must-read text for anyone interested in what are arguably the most profoundly important issues of our time, INTRODUCTION TO AGRONOMY, second edition addresses the basics of safe and sustainable food and fiber production as well as big picture topics such as energy, ecology, and environmental quality. Throughout the text, readers will find information and illustrations on the latest agricultural methods, regulations, and practices--and how each is impacting our society and each individual within it.
目次
1. History of Agriculture.
2. Agriculture Today.
3. Feeding the World.
4. Classifying and Naming Crops.
5. Food and Energy from Plants.
6. Chemistry of Food and Plants.
7. Plant Anatomy and Morphology.
8. Plant Physiology and Growth.
9. Improving Plants.
10. Environment.
11. Agroecosystems.
12. Soils.
13. Cropping Systems.
14. Tillage and Crop Establishment.
15. Weeds.
16. Plant Disease and Insects.
17. Harvesting.
18. Organic Agriculture.
19. Crop Profiles: Grasses.
20. Crop Profiles: Legumes.
21. Crop Profiles: Other Crops.
Appendix I: Scientific and Common Names.
Appendix II: Metric Conversion Chart.
Appendix III: Bushel Weights.
Glossary.
Index.
「Nielsen BookData」 より