Starting with food : culinary approaches to Ottoman history
著者
書誌事項
Starting with food : culinary approaches to Ottoman history
Markus Wiener Publishers, c2011
- : pbk
大学図書館所蔵 全1件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references (p. 177-190) and index
内容説明・目次
内容説明
Food is a marker of identity, culture, and class, and it denotes power, routine, leisure, and celebration. Despite its importance to every aspect of historical research, this topic has not been sufficiently explored in Ottoman history. This volume places the study of food in the mainstream of Ottoman history by analyzing major issues - origins, identity, minorities, Ottomanization, the 'golden age', foreign relations, the nature of modernity - all from the perspective of food. Each chapter relies on elements such as food, foodstuffs, recipes, eating habits, utensils, and vessels as the starting point to explain an aspect of Ottoman history, thus showing how the study of food contributes to the study of the Ottoman Empire in general.
「Nielsen BookData」 より