大琉球料理帖 : 英文版 Traditional Cuisine of the Ryukyu Islands:A History of Health and Healing
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大琉球料理帖 : 英文版
(JAPAN LIBRARY)
出版文化産業振興財団, 2020.3
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ダイリュウキュウ リョウリチョウ : エイブンバン
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Note
琉球王朝時代の食医学書「御膳本草」を基に、60の食材、70の料理を再現。それぞれの食材の特色はもちろん、沖縄ならではの食べ方、本土の人でも挑戦できる作り方を紹介する。カラー写真も多数収録。
Bibliography:p140〜141
Description and Table of Contents
Table of Contents
- 1 The People and History behind Ryukyu Cuisine
- 2 Foodstuffs Used in Ryukyu Cuisine(Grains;Five Grains and Fermented Foods;Vegetables;Gourds;Seaweed;Moss;Livestock;Fish;Cooked Foods;Seafood;Fruits)
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