大琉球料理帖 : 英文版 Traditional Cuisine of the Ryukyu Islands:A History of Health and Healing

Bibliographic Information

大琉球料理帖 : 英文版

高木凛著 ; 遠田和子訳 ; 岩渕デボラ訳 = Traditional Cuisine of the Ryukyu Islands:A History of Health and Healing

(JAPAN LIBRARY)

出版文化産業振興財団, 2020.3

Title Transcription

ダイリュウキュウ リョウリチョウ : エイブンバン

Available at  / 3 libraries

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Note

琉球王朝時代の食医学書「御膳本草」を基に、60の食材、70の料理を再現。それぞれの食材の特色はもちろん、沖縄ならではの食べ方、本土の人でも挑戦できる作り方を紹介する。カラー写真も多数収録。

Bibliography:p140〜141

Description and Table of Contents

Table of Contents

  • 1 The People and History behind Ryukyu Cuisine
  • 2 Foodstuffs Used in Ryukyu Cuisine(Grains;Five Grains and Fermented Foods;Vegetables;Gourds;Seaweed;Moss;Livestock;Fish;Cooked Foods;Seafood;Fruits)

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Details

  • NCID
    BC00238179
  • ISBN
    • 9784866581316
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    eng
  • Original Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    144p
  • Size
    22cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
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