Chemistry
著者
書誌事項
Chemistry
John Wiley & Sons Australia, 2023
5th ed
- pbk
大学図書館所蔵 全1件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes index
内容説明・目次
内容説明
Blackman's market-leading Chemistry is back in a new fifth edition. Known for making chemistry digestible, this text shows students how the science they are learning relates to everyday life. The new edition has been refreshed to include timely, local ANZ examples on topics such as Indigenous chemistry and green chemistry.
From Lightboard videos of local academics that show students how to approach and solve problems, to questions with immediate feedback, the digital resources are designed to support students of all knowledge levels, regardless of background, and guide them through the real-life application of what they are learning.
目次
Chapter 1. The atom
Chapter 2. The language of chemistry
Chapter 3. Chemical reactions and stoichiometry
Chapter 4. Atomic energy levels
Chapter 5. Chemical bonding and molecular structure
Chapter 6. Gases
Chapter 7. Condensed phases: liquids and solids
Chapter 8. Chemical thermodynamics
Chapter 9. Chemical equilibrium
Chapter 10. Solutions and solubility
Chapter 11. Acids and bases
Chapter 12. Oxidation and reduction
Chapter 13. Transition metal chemistry
Chapter 14. The p-block elements
Chapter 15. Reaction kinetics
Chapter 16. The chemistry of carbon
Chapter 17. Chirality
Chapter 18. Haloalkanes
Chapter 19. Alcohols, amines and related compounds
Chapter 20. Spectroscopy
Chapter 21. Aldehydes and ketones
Chapter 22. Carbohydrates
Chapter 23. Carboxylic acids and their derivatives
Chapter 24. Amino acids, peptides and proteins
Chapter 25. The chemistry of DNA
Chapter 26. Polymers
Chapter 27. Nuclear chemistry
「Nielsen BookData」 より