Bibliographic Information

食品添加物の実際知識

谷村顕雄著

(商品知識シリーズ)

東洋経済新報社, 1987.9

第3版

Title Transcription

ショクヒン テンカブツ ノ ジッサイ チシキ

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 53 libraries

Description and Table of Contents

Description

改訂「食品添加物公定書」(第5版)に沿って、名称、用法など最新情報を盛り込む。すぐ役に立つ実務家必携のハンドブック。

Table of Contents

  • 1 総論
  • 2 食品添加物の基礎知識
  • 3 食品添加物の特性(保存料〈防ばい剤を含む〉;殺菌料;酸化防止剤;着色料;発色剤;漂白剤;甘味料;調味料;酸味料;小麦粉改良剤;乳化剤;糊料;強化剤;着香料;離型剤;結着剤;その他の食品添加物;天然着色料)
  • 4 食品添加物の使用実例(農産食品;畜産食品;水産食品;発酵食品;かん詰食品;インスタント食品;嗜好品)
  • 5 食品添加物の毒性試験法と安全性確保のための対策
  • 追加指定の新食品添加物

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN02144787
  • ISBN
    • 449208343X
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    248p
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top