Bibliographic Information

栄養学の歴史

島薗順雄著

(栄養学ライブラリー, 2)

朝倉書店, 1989.5

Title Transcription

エイヨウガク ノ レキシ

Available at  / 154 libraries

Note

文献: p[209]-210

Description and Table of Contents

Table of Contents

  • 1 先史時代の食生活
  • 2 古代の生命観から生命の科学へ
  • 3 東洋の生命観と本草学
  • 4 近代化学の成立
  • 5 3大栄養素の化学
  • 6 3大栄養素とエネルギー代謝
  • 7 3大栄養素の消化と利用
  • 8 タンパク質の栄養価
  • 9 無機質の栄養
  • 10 ビタミンの発見
  • 11 ビタミンの種類と作用
  • 12 栄養素の必要量と摂取量
  • 13 病態栄養と治療食
  • 14 日本における栄養関連科学の導入
  • 15 日本における栄養学の実践と推進

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN03572505
  • ISBN
    • 4254615825
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    ix, 234p
  • Size
    22cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top