Bibliographic Information

頭の栄養学

A.ウィンター,R.ウィンター著 ; 酒井一夫訳

東京図書, 1990.6

Other Title

Eat right, be bright

Title Transcription

アタマ ノ エイヨウガク

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 63 libraries

Description and Table of Contents

Description

この本は食べ物が脳におよぼす影響について、また脳が食事におよぼす作用に関して急速に進展しつつある研究成果を解説してあります。

Table of Contents

  • 1 脳と食物の関係
  • 2 アミノ酸…心のメッセンジャー
  • 3 ビタミン、ミネラルと脳
  • 4 脳と糖…糖質が脳に与える影響
  • 5 脳を守る食事
  • 6 脳とアレルギー
  • 7 食物と薬の相互作用
  • 8 食物の中の「神経毒」
  • 9 子供の脳を育てる食事
  • 10 老化、ストレスと食事
  • 11 空腹、食欲、そして脳
  • 12 食物の選択
  • 13 頭のよい食事法

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BN05622386
  • ISBN
    • 4489003277
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    307p
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top