Bibliographic Information

山菜

中川重年著

(小学館のフィールド・ガイドシリーズ, 12)

小学館, 1993.5

Other Title

Edible wild plants of Japan

Title Transcription

サンサイ

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 31 libraries

Note

和名・学名・英名索引: p250-255

参考文献: 巻末

Description and Table of Contents

Description

春—緑の萌え出る時、秋—木々が紅葉する季節、植物は柔らかな若葉や木の実で、私たちの食膳を賑わしてきてくれた。町なかで採れる身近な山菜から山や水辺の幸まで、利用できる葉・花・実を環境別に紹介。美しい生態写真と実際に収穫・調理した写真で、山菜とりの時期・場所から食べ方までを詳述。

Table of Contents

  • 町なかの山菜
  • 郊外の山菜
  • 海辺の山菜
  • 水辺の山菜
  • 木の芽
  • 木の花
  • 木の実
  • 山菜料理のポイント〔ほか〕

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN09708993
  • ISBN
    • 4092080123
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    263p
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top