Bibliographic Information

たべもの歳時記

池田弥三郎著

(河出文庫)

河出書房新社, 1989.1

Title Transcription

タベモノ サイジキ

Available at  / 6 libraries

Note

『私の食物誌』(河出書房昭和40年刊)の改題

Description and Table of Contents

Description

春の七草、ねぎま、白魚、初鰹、ライスカレー、みつ豆、鱧、カステイラ、湯どうふ、にぎりずし、カツレツ等々…。旬の新鮮な食べ物、日本人の口から離せない伝統の味、西欧から輸入されたハイカラ100年の味覚など、私たちの身近にある味の世界を散索した食の日めぐり。1日1話のかたちで舌にのせ、書きつづった、新鮮で軽快でイキな江戸っ子学者の食談義。

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN13221857
  • ISBN
    • 430947148X
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    308p
  • Size
    15cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top