食の昭和文化史
Author(s)
Bibliographic Information
食の昭和文化史
おうふう, 1995.10
- Title Transcription
-
ショク ノ ショウワ ブンカシ
Access to Electronic Resource 1 items
-
-
食の昭和文化史
1995
Limited -
食の昭和文化史
Available at / 171 libraries
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
昭和食生活史年表: p225-232
Description and Table of Contents
Description
日本人にとっての食 食生活を通して日本の過去・現在・未来をさぐる。
Table of Contents
- 近・現代における食習俗の変化
- 雑穀の優劣観
- “御馳走”と食文化
- 粥の聖と俗—価値観の変容と現代的展開
- 昭和初期における米の炊飯法と用具—時局との関わりから
- 調理担当者からみた食生活—料理人を中心に
- 民俗学における食文化研究の軌跡
- 資料 昭和食生活史年表
by "BOOK database"