志村 晃一 SHIMURA Koichi

ID:9000002020065

東京農業大学応用生物科学部栄養科学科 Department of Nutritional Science, Faculty of Applied Bioscience, Tokyo University of Agriculture (2008年 CiNii収録論文より)

Search authors sharing the same name

Articles:  1-2 of 2

  • Quantification and Functional Analysis of Dietary Fiber and Polyphenols in Avocado  [in Japanese]

    HIRASAWA Maki , SHIMURA Koichi , SHIMIZU Akiko , MURA Kiyoshi , TOKUE Chiyoko , ARAI Soichi

    アボカドの食物繊維やポリフェノールの機能性を明らかにするために,その構成成分と特性を解析した.使用したアボカドは水溶性食物繊維5.23±0.53g,不溶性食物繊維11.3±0.71g(可食部100g当たり/無水物)を含んでいた.不溶性食物繊維はペクチン画分 : ヘミセルロース画分 : セルロース画分はそれぞれ20.6% : 43% : 36.4%であり,不溶性食物繊維は …

    Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi 55(3), 95-101, 2008-03-15

    J-STAGE  References (21)

  • Analysis of Constituent Sugars in a Polysaccharide of Hsian-tsao, Mesona procumbens Hemsl  [in Japanese]

    SHIMURA Koichi , HIRASAWA Maki , SHIMIZU Akiko , MURA Kiyoshi , TOKUE Chiyoko , ARAI Soichi

    仙草多糖類の構成糖は少なくともラムノース,アラビノース,キシロース,マンノース,グルコース,ガラクトースおよびガラクツロン酸の7種類であると考えられた.また,メチル化分析によりA,B画分ともに2,3,5-トリ-<I>O</I>-メチルアラビノース(またはキシロース,いずれもフラノース構造),2,3,4-トリ-<I>O</I>-メチルアラビノース(また …

    Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi 54(4), 200-203, 2007-04-15

    J-STAGE  References (8) Cited by (1)

Page Top