石井 謙二 ISHII KENJI

ID:9000254760853

日本大学農獣医学部農芸化学科 Department of Agricultural Chemistry, College of Agriculture & Veterinary Medicine, Nihon University (1980年 CiNii収録論文より)

Search authors sharing the same name

Articles:  1-1 of 1

  • Separation of Peanut Protein by Precipitation with Acetone and Ethanol and Characterization of the Protein Isolates  [in Japanese]

    KANEKO TAKESHI , ISHII KENJI

    脱脂落花生を0.01M NaCl(水酸化ナトリウムでpH8.0に調整)で処理して蛋白質を抽出し,抽出液にアセトンおよびエタノールをそれぞれ60%濃度になるように添加して蛋白質を沈澱分離した。比較のため,蛋白抽出液に塩酸を滴下してpH4.5とし,沈澱する蛋白質を分離した。<BR>(1) 脱脂落花生中の蛋白質の68および57%がアセトンおよびエタノール処理でそれぞれ沈澱分離された。< …

    NIPPON SHOKUHIN KOGYO GAKKAISHI 27(4), 199-204, 1980

    J-STAGE 

Page Top