後藤 理枝子 GOTO Rieko

ID:9000255808151

Department of Nutritional Physiology, Faculty of Nutrition, Kobe Gakuin University (1998年 CiNii収録論文より)

Search authors sharing the same name

Articles:  1-1 of 1

  • SAM1606 α-Glucosidase with a Broad Substrate Specificity and Its Amino Acid Residues Responsible for Trehalose Recognition

    NAKAYAMA Toru , OCHIAI Misa , NAKAO Masahiro , GOTO Rieko , UEDA Takashi , SHIBANO Yuji

    好熱性細菌Bacillussp.SAM1606の生産するα-グルコシダーゼは,マルトース,イソマルトース,スクロースのようなさまざまな1-O-α-D-グルコシドを加水分解できる幅広い基質特異性を示す.本酵素はトレハロースを分解できる唯一のα-グルコシダーゼでもある.本酵素のアミノ酸配列中には,α-アミラーゼ・ファミリー酵素に見いだされる保存領域(CR)が存在し,CR中にある三つの触媒残基も保存され …

    Journal of applied glycoscience 45(2), 185-197, 1998

    J-STAGE 

Page Top