今井 麻紀子 Imai Makiko

ID:9000283871413

愛知教育大 Aichi University of Education (2013年 CiNii収録論文より)

Search authors sharing the same name

Articles:  1-1 of 1

  • A study for the evaluation of the amount of gas production from wild yeast  [in Japanese]

    Tsutsui Kazumi , Imai Makiko , Oguchi Saki , Hayase Kazutoshi , Itakura Koichi , Tsujioka Kazuyo , Nishinari Katsuyoshi

    【目的】自家培養した野生酵母の気泡生産量の評価に試み,発酵食品の開発をめざした酵母の選抜に役立てる.<br>【方法】2012年度の冬季に愛知県に生息する野生酵母を採取し,自家培養し保存した.実験前に生酵母を再培養し,濁度法により酵母濃度を一定にし,ガストラップチップやダーラム管(目盛付)を用いて酵母の気泡生産量を目視で経時的に観察した.なお,培養は30℃のインキュベーターを用いて行った …

    Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science 25(0), 127, 2013

    J-STAGE 

Page Top