渕上 倫子 FUCHIGAMI Michiko

ID:9000391798169

福山大|岡山県立大 Fukuyama University|Okayama Prefectural University (2009年 CiNii収録論文より)

Search authors sharing the same name

Articles:  1-1 of 1

  • Effects of soaking in citric acid, pressurization or boiling on the softening of yuzu-flabedo  [in Japanese]

    KUWADA Hiroko , JIBU Yuri , TERAMOTO Ai , Sachiko MAKIO , HAYASHI Mayumi , FUCHIGAMI Michiko

    <b>目的</b><br>野菜や果実の煮熟軟化にはペクチンの挙動が大きく影響する。本研究ではユズを用いて、クエン酸浸漬、高圧力処理、加熱処理によるペクチンの溶出と、果皮の軟化の関係について検討した。<br><b>方法</b><br>ユズの外果皮、中果皮、内果皮、果肉の各部位ごとの重量、水分含量、pHを測定した。ユズ …

    Abstracts of Annual Congress of The Japan Society of Home Economics 61(0), 30-30, 2009

    J-STAGE 

Page Top