吉川 修司 YOSHIKAWA SHUJI

ID:9000398608627

(地独)北海道立総合研究機構産業技術研究本部食品加工研究センター Food Processing Research Center, Industrial Technology Research Department, Local Independent Administrative Agency Hokkaido Research Organization (2018年 CiNii収録論文より)

Search authors sharing the same name

Articles:  1-1 of 1

  • Estimation of odor components contributing to sensory evaluation of frozen scallop <i>Mizuhopecten yessoensis</i> by multivariate analysis  [in Japanese]

    FURUTA TOMOE , YOSHIKAWA SHUJI , NARITA MASANAO , TAKEDA TADAAKI , IGARASHI TOSHINARI

    <p> ホタテガイ冷凍貝柱の臭気に寄与する臭気成分を推定するため,生鮮貝柱と冷凍貝柱の臭気を官能評価およびガスクロマトグラフにより分析し,各データを多変量解析に供した。主成分分析の結果,第1主成分は生鮮貝柱と冷凍貝柱を区分する因子であり,(5Z)-octa-1,5-dien-3-ol, 1-octen-3-olは冷凍貝柱の臭気に寄与の高い成分であった。これら2成分を用いた判別式により臭 …

    NIPPON SUISAN GAKKAISHI 84(5), 843-849, 2018

    J-STAGE 

Page Top