Bibliographic Information

旬の味手控帖

平野雅章著

(中公文庫)

中央公論社, 1997.12

Title Transcription

シュン ノ アジ テビカエチョウ

Available at  / 11 libraries

Description and Table of Contents

Description

サワラ、タケノコ、イワタケ、ネギマ鍋など、日本の食文化が長年培ってきた旬の味覚・料理を、風味豊かにさばく食エッセイ一一六話。食に関するさまざまな俳句・古川柳や豊富な逸話を交え、季節の変化を繊細に表現する食の秘密と醍醐味に迫る。

Table of Contents

  • 春の味覚(早ワラビ;菜ノ花;アカガイ ほか)
  • 夏の味覚(タケノコ;タイ;カツオ ほか)
  • 秋の味覚(サンマ;サトイモ;秋サバ ほか)
  • 冬の味覚(フグ;セロリ;シシャモ ほか)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA34494528
  • ISBN
    • 4122030196
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    258p
  • Size
    16cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top