Bibliographic Information

大江戸料理帖

福田浩, 松藤庄平著

(とんぼの本)

新潮社, 1999.9

Title Transcription

オオエド リョウリチョウ

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 45 libraries

Description and Table of Contents

Description

ハウス栽培や養殖で、「旬」がなくなってしまった現代。そこで、江戸時代の料理本から、本当の「旬」をつかむ料理を、正月から春夏秋冬の順に、選りすぐってご紹介します。見て楽しみ、読んで味わい、作ってまた楽しい、粋な味の数々。

Table of Contents

  • 合歓豆腐
  • くわゐ金団
  • 利休卵
  • 鯛の香物鮓
  • 蛤なべ
  • 玉子ふわふわ
  • 松魚筒切きじやき
  • 筍羹
  • いちご汁
  • 鮎南蛮漬〔ほか〕

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA43784143
  • ISBN
    • 4106020807
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    111p, 挿図
  • Size
    22cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top