日本の野菜
Author(s)
Bibliographic Information
日本の野菜
(青葉高著作選 / 青葉高著, 1)
八坂書房, 2000.6
- Title Transcription
-
ニホン ノ ヤサイ
Available at / 67 libraries
-
Okayama University Institute of Plant Science and Resources Branch Library植物研図
333/195205000220905
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考文献: 巻末
Description and Table of Contents
Description
日本の食文化を支える代表的な野菜約80種をとりあげ、その起源、伝播、渡来、栽培、品種、食味等から再考する。新品種育成の陰に滅びゆく野菜を悼み、野菜に秘められた文化財的意義を問い直す野菜文化論。
Table of Contents
- 第1部 果菜類・ネギ類(野菜と文化;果菜類;葉菜類—ネギ類)
- 第2部 葉菜類・根菜類(葉菜類;根菜類)
by "BOOK database"