Bibliographic Information

日本の野菜

青葉高著

(青葉高著作選 / 青葉高著, 1)

八坂書房, 2000.6

Title Transcription

ニホン ノ ヤサイ

Available at  / 67 libraries

Note

参考文献: 巻末

Description and Table of Contents

Description

日本の食文化を支える代表的な野菜約80種をとりあげ、その起源、伝播、渡来、栽培、品種、食味等から再考する。新品種育成の陰に滅びゆく野菜を悼み、野菜に秘められた文化財的意義を問い直す野菜文化論。

Table of Contents

  • 第1部 果菜類・ネギ類(野菜と文化;果菜類;葉菜類—ネギ類)
  • 第2部 葉菜類・根菜類(葉菜類;根菜類)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA47375736
  • ISBN
    • 4896944569
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    xii, 311, 14p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top