キッチン : レストランの文化誌

Author(s)

Bibliographic Information

キッチン : レストランの文化誌

ゲイリー・アラン・ファイン著 ; 藤澤美枝子, 小池久恵, 谷林眞理子訳

法政大学出版局, 2000.7

Other Title

Kitchens : the culture of restaurant work

Title Transcription

キッチン : レストラン ノ ブンカシ

Available at  / 120 libraries

Note

参考文献: 巻末p21-45

Description and Table of Contents

Description

レストランの厨房をフィールドに、“客×コック×経営者のドラマ”を社会学的・民族誌学的に分析してグルメブームの舞台裏に迫る。

Table of Contents

  • 第1章 厨房の生活
  • 第2章 コックの時間
  • 第3章 厨房—場と空間
  • 第4章 料理の共同体
  • 第5章 経済とコック
  • 第6章 美的制約
  • 第7章 厨房におけるディスコースの美学
  • 第8章 組織と、厨房生活の美学
  • 補遺 厨房の民族誌学

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BA47563678
  • ISBN
    • 4588672029
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    xiv, 445, 45p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top