Bibliographic Information

野菜の日本史

青葉高著

(青葉高著作選 / 青葉高著, 2)

八坂書房, 2000.7

Title Transcription

ヤサイ ノ ニホンシ

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 75 libraries

Note

参考文献: p315-317

Description and Table of Contents

Description

我々の祖先はどんな野菜を食べてきたのだろうか。古典資料を駆使して日本の野菜利用の歴史を綴る。さらにマコモ、ハコベ、ギシギシ、ハマダイコンなど多くの古典野菜について特徴や栽培・利用法などを詳述する。

Table of Contents

  • 1 古典の中の野菜(記紀に記された「菜」;正倉院文書の中の蔬菜;『万葉集』に詠まれた菜;『本草和名』の中の菜 ほか)
  • 2 古典野菜(蕨(ワラビ);薦(マコモ);烏芋(クログワイとオオクログワイ);水葱(ナギ) ほか)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA47764396
  • ISBN
    • 4896944577
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    317p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top