野菜の日本史
Author(s)
Bibliographic Information
野菜の日本史
(青葉高著作選 / 青葉高著, 2)
八坂書房, 2000.7
- Title Transcription
-
ヤサイ ノ ニホンシ
Access to Electronic Resource 1 items
-
-
野菜の日本史
2000
Limited -
野菜の日本史
Available at / 75 libraries
-
Okayama University Institute of Plant Science and Resources Branch Library植物研図
333/195205000220927
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考文献: p315-317
Description and Table of Contents
Description
我々の祖先はどんな野菜を食べてきたのだろうか。古典資料を駆使して日本の野菜利用の歴史を綴る。さらにマコモ、ハコベ、ギシギシ、ハマダイコンなど多くの古典野菜について特徴や栽培・利用法などを詳述する。
Table of Contents
- 1 古典の中の野菜(記紀に記された「菜」;正倉院文書の中の蔬菜;『万葉集』に詠まれた菜;『本草和名』の中の菜 ほか)
- 2 古典野菜(蕨(ワラビ);薦(マコモ);烏芋(クログワイとオオクログワイ);水葱(ナギ) ほか)
by "BOOK database"