野菜の博物誌
Author(s)
Bibliographic Information
野菜の博物誌
(青葉高著作選 / 青葉高著, 3)
八坂書房, 2000.8
- Title Transcription
-
ヤサイ ノ ハクブツシ
Access to Electronic Resource 1 items
-
-
野菜の博物誌
2000
Limited -
野菜の博物誌
Available at / 77 libraries
-
Okayama University Institute of Plant Science and Resources Branch Library植物研図
333/195205000220928
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考文献: 項目末
索引: p234-238
Description and Table of Contents
Description
ダイコン、カブ、ニンジン、ゴボウ、サトイモ、キュウリ、ナス、ネギ、ツケナ、カラシナ…おもな野菜の渡来時期・経路・年代、品種の地域性、野菜の名前の話、生活・行事と野菜など、日本の野菜文化を通観するに格好の書。
Table of Contents
- 序 野菜の系譜(おもな野菜の品種分布;野菜の渡来経路;日本の野菜の系譜)
- 1 日本の食文化と野菜(日本の野菜の渡来時期と経路;カテ(糧、糅)としての野菜;野菜の形と色 ほか)
- 2 野菜の博物誌(野生ダイコンの変異と系譜;サトイモと石芋伝説;野菜の名前と渡来年代 ほか)
by "BOOK database"