Bibliographic Information

野菜の博物誌

青葉高著

(青葉高著作選 / 青葉高著, 3)

八坂書房, 2000.8

Title Transcription

ヤサイ ノ ハクブツシ

Available at  / 76 libraries

Note

参考文献: 項目末

索引: p234-238

Description and Table of Contents

Description

ダイコン、カブ、ニンジン、ゴボウ、サトイモ、キュウリ、ナス、ネギ、ツケナ、カラシナ…おもな野菜の渡来時期・経路・年代、品種の地域性、野菜の名前の話、生活・行事と野菜など、日本の野菜文化を通観するに格好の書。

Table of Contents

  • 序 野菜の系譜(おもな野菜の品種分布;野菜の渡来経路;日本の野菜の系譜)
  • 1 日本の食文化と野菜(日本の野菜の渡来時期と経路;カテ(糧、糅)としての野菜;野菜の形と色 ほか)
  • 2 野菜の博物誌(野生ダイコンの変異と系譜;サトイモと石芋伝説;野菜の名前と渡来年代 ほか)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA47967520
  • ISBN
    • 4896944585
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    238p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top