水産機能性脂質 : 給源・機能・利用

Bibliographic Information

水産機能性脂質 : 給源・機能・利用

高橋是太郎編

(水産学シリーズ / 日本水産学会監修, 142)

恒星社厚生閣, 2004.11

Other Title

Marine functional lipids : sources, functionalities, and applications

水産機能性脂質 : 給源機能利用

Title Transcription

スイサン キノウセイ シシツ : キュウゲン キノウ リヨウ

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 59 libraries

Note

監修: 日本水産学会

文献: 各章末

Description and Table of Contents

Table of Contents

  • 1給源(食物連鎖における水産脂質の動態;餌料生物のDHA含有トリグリセリド)
  • 2 分析法(分子種分析(魚油中に含まれるTG分子種を中心に);海藻由来グリセロ糖脂質の異性体分析)
  • 3 酸化(均一系および非均一系における脂質の酸化安定性;酸化防止)
  • 4 新規機能(エイコサペンタエン酸;ドコサヘキサエン酸 ほか)
  • 5 新規利用方途(細胞応答性の改善;DHA富化クロレラの脂質特性と機能性 ほか)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA69733818
  • ISBN
    • 476991007X
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    179p
  • Size
    22cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top