書誌事項

Japanese dishes for wine lovers

[by] Machiko Chiba ; with wine pairing advice by J. K. Whelehan ; photographs by Tae Hamamura ; translation by Elizabeth Floyd

Kodansha International, 2005.2

タイトル別名

ワインと楽しむ和のレシピ

大学図書館所蔵 件 / 9

この図書・雑誌をさがす

注記

Includes glossary and index

内容説明・目次

巻冊次

ISBN 9784770030030

内容説明

オードブルからメイン・ディッシュまで選りすぐりのレシピを紹介。入手しにくい食材には代わりの材料をリストアップ。おすすめワインとワイン選びのコツを解説。基本の下ごしらえ・料理用語解説・インデックス付。

目次

  • Vegetables
  • Meat and Poultry
  • Fish and Seafood
  • Rice and Noodles

「BOOKデータベース」 より

内容説明・目次

巻冊次

ISBN 9784770030030

内容説明

Provides easy-to-follow recipes for 58 mouth-watering recipes, such as Pan-Fried Salmon with Lemon, Soy Sauce, and Thyme, and Beef with White Sesame and Sweet Sake, all illustrated in full colour. This book also explains how to pair wine with typical Japanese flavourings, such as soy sauce, ginger, sake, and sesame. Japanese food is not commonly associated with wine, yet many Japanese dishes may be perfectly paired with red and white, dry and sweet wines. Reflecting the increasing popularity of wine as an accompaniment to food in Japan, this is a great book for wine

「Nielsen BookData」 より

詳細情報

  • NII書誌ID(NCID)
    BA73300100
  • ISBN
    • 4770030037
  • 出版国コード
    ja
  • タイトル言語コード
    eng
  • 本文言語コード
    eng
  • 出版地
    Tokyo
  • ページ数/冊数
    119 p
  • 大きさ
    26 cm
  • 分類
ページトップへ