煎茶の心得

Author(s)

Bibliographic Information

煎茶の心得

(お茶人の友, 3)

世界文化社, 2006.3

Title Transcription

センチャ ノ ココロエ

Available at  / 13 libraries

Note

1985年刊の再刊

Description and Table of Contents

Description

玉露、煎茶、番茶などのお茶をおいしく飲むために、基本知識といれ方のコツを解説しています。合わせて、煎茶席でのお手前や煎茶の歴史、産地ごとの茶葉の特徴を紹介。お茶好きの人なら手元に置いておきたい一冊です。

Table of Contents

  • 隠れた煎茶家
  • 1章 おいしいお茶(煎茶のたしなみ;茶の味わい ほか)
  • 2章 煎茶の手前(煎茶の茶席;煎茶の花と書画 ほか)
  • 3章 煎茶の知識(煎茶の歴史;茶の産地 ほか)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA77065840
  • ISBN
    • 4418063048
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    172p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top