Foodborne infections and intoxications
著者
書誌事項
Foodborne infections and intoxications
(Food science and technology : international series)
Elsevier : Academic Press, c2006
3rd ed
大学図書館所蔵 全4件
  青森
  岩手
  宮城
  秋田
  山形
  福島
  茨城
  栃木
  群馬
  埼玉
  千葉
  東京
  神奈川
  新潟
  富山
  石川
  福井
  山梨
  長野
  岐阜
  静岡
  愛知
  三重
  滋賀
  京都
  大阪
  兵庫
  奈良
  和歌山
  鳥取
  島根
  岡山
  広島
  山口
  徳島
  香川
  愛媛
  高知
  福岡
  佐賀
  長崎
  熊本
  大分
  宮崎
  鹿児島
  沖縄
  韓国
  中国
  タイ
  イギリス
  ドイツ
  スイス
  フランス
  ベルギー
  オランダ
  スウェーデン
  ノルウェー
  アメリカ
注記
Includes bibliographical references (p. 877-884) and index
内容説明・目次
内容説明
The accelerated globalization of the food supply, coupled with toughening government standards, is putting global food production, distribution, and retail industries under a high-intensity spotlight. High publicity cases about foodborne illnesses over recent years have heightened public awareness of food safety issues, and momentum has been building to find new ways to detect and identify foodborne pathogens and eliminate food-related infections and intoxications. This extensively revised Third Edition covers how the incidence and impact of foodborne diseases is determined, foodborne intoxications with an introduction that notes common features among these diseases and control measures that are applicable before and after the basic foodstuff is harvested.
目次
FOODBORNE DISEASES AND POPULATION HEALTH
EPIDEMIOLOGY OF FOODBORNE DISEASESRISK ASSESSMENT IN RELATION TO FOODBORNE DISEASES
ECONOMIC ASPECTS OF FOODBORNE DISEASES
FOODBORNE INFECTIONS
SALMONELLA
CLOSTRIDIUM PERFRINGENS
VIBRIO
ESCHERICHIA COLI
CAMPYLOBACTER JEJUNI & RELATED ORGANISMS
YERSINIA ENTEROCOLITICA
LISTERIA MONOCYTOGENES
OTHER BACTERIA
VIRUSES & PRIONS
PARASITES
INTOXICATIONS OF MICROBIAL ORIGIN
BOTULISM
STAPHYLOCOCCAL INTOXICATIONS
BACILLUS CEREUS GASTROENTERITIS
MYCOTOXINS AND ALIMENTARY MYCOTOXICOSES
OTHER NATURAL INTOXICATIONS
CONTROL
EFFECT OF FOOD PROCESSING ON FOODBORNE DISEASE AGENTS
PREHARVEST OR ANIMAL PRODUCTION FOOD SAFETY
POSTHARVEST FOOD SAFETY
「Nielsen BookData」 より