醸造・発酵食品の事典

Author(s)

    • 石川, 雄章 イシカワ, タケアキ
    • 蓼沼, 誠 タデヌマ, マコト
    • 長澤, 道太郎 ナガサワ, ミチタロウ
    • 永見, 憲三 ナガミ, ケンゾウ

Bibliographic Information

醸造・発酵食品の事典

吉沢淑 [ほか] 編集

朝倉書店, 2010.1

普及版

Other Title

醸造発酵食品の事典

Title Transcription

ジョウゾウ ハッコウ ショクヒン ノ ジテン

Available at  / 112 libraries

Note

その他の編者: 石川雄章, 蓼沼誠, 長澤道太郎, 永見憲三

文献: 章末

Description and Table of Contents

Table of Contents

  • 1 総論(醸造の歴史;微生物;醸造の生化学;成分;官能評価;酔いの科学;食品衛生法等の規則)
  • 2 各論(酒類(清酒;ビール・発泡酒;ワイン;ブランデー;ウイスキー;スピリッツ;焼酎;リキュール;中国酒;韓国・朝鮮の酒、その他の日本の酒);発酵調味料(醤油;味噌;食酢;みりんおよびみりん類似調味料;魚醤油;豆・野菜発酵食品;畜産発酵食品;水産発酵食品))

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BB00982743
  • ISBN
    • 9784254431094
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    xix, 585, 7p
  • Size
    21cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top