医科栄養学
Author(s)
Bibliographic Information
医科栄養学
建帛社, 2010.9
- Other Title
-
Medical nutrition
- Title Transcription
-
イカ エイヨウガク
Available at / 178 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
498.58||Ko73110032602
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
監修: 板倉弘重
引用・参考文献あり
索引: p875-882
その他のタイトルは標題紙裏による
Description and Table of Contents
Table of Contents
- 1章 臨床医のための基礎栄養学解説(エネルギー代謝;炭水化物(糖質);食物繊維;脂質・コレステロール;蛋白質;ビタミン;ミネラル;水;アルコール;食品の新たな機能;薬物と栄養;味覚の神経病理;皮膚と栄養)
- 2章 疾患別病態と栄養(循環器疾患;代謝疾患;消化管疾患;肝疾患;膵臓・胆嚢疾患;血液疾患;膠原病・アレルギー疾患;腎臓・泌尿器疾患;神経疾患;呼吸器疾患;内分泌疾患;骨疾患;感染症;婦人科疾患;皮膚疾患;その他)
- 3章 領域別病態と栄養(小児科領域;周産期領域;高齢者領域;周手術領域;終末期領域;クリティカルケア)
by "BOOK database"