粥百選 : 精進粥・中華粥とおかず100+20
Author(s)
Bibliographic Information
粥百選 : 精進粥・中華粥とおかず100+20
東京書籍, 2012.12
- Other Title
-
粥百選 : 精進粥中華粥とおかず100+20
- Title Transcription
-
カユ ヒャクセン : ショウジンガユ チュウカガユ ト オカズ 100+20
Access to Electronic Resource 1 items
Available at / 14 libraries
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Description and Table of Contents
Description
ぜひとも作ってみたい精進料理のお粥50品と、中華粥50品、あわせて100選。さらに、それに合うおかずそれぞれを10品ずつ収録。精進、中華それぞれの「基本の白粥」の炊き方も詳述。
Table of Contents
- 精進編(おかゆの基本;古代米のおかゆ;十穀米のおかゆ;米湯;逸話「米湯の法味」 ほか)
- 中華編(中華粥の基本;中華粥に使う穀類・乾物・特殊食材など;魚の切り身粥;魚の頭入り粥;つみれ粥 ほか)
by "BOOK database"