粥百選 : 精進粥・中華粥とおかず100+20

Author(s)

Bibliographic Information

粥百選 : 精進粥・中華粥とおかず100+20

高梨尚之, 翠香園著

東京書籍, 2012.12

Other Title

粥百選 : 精進粥中華粥とおかず100+20

Title Transcription

カユ ヒャクセン : ショウジンガユ チュウカガユ ト オカズ 100+20

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 14 libraries

Description and Table of Contents

Description

ぜひとも作ってみたい精進料理のお粥50品と、中華粥50品、あわせて100選。さらに、それに合うおかずそれぞれを10品ずつ収録。精進、中華それぞれの「基本の白粥」の炊き方も詳述。

Table of Contents

  • 精進編(おかゆの基本;古代米のおかゆ;十穀米のおかゆ;米湯;逸話「米湯の法味」 ほか)
  • 中華編(中華粥の基本;中華粥に使う穀類・乾物・特殊食材など;魚の切り身粥;魚の頭入り粥;つみれ粥 ほか)

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BB11167596
  • ISBN
    • 9784487807338
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    143p
  • Size
    26cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top