酒の科学 : 酵母の進化から二日酔いまで

Bibliographic Information

酒の科学 : 酵母の進化から二日酔いまで

アダム・ロジャース著 ; 夏野徹也訳

白揚社, 2016.8

Other Title

Proof : the science of booze

Title Transcription

サケ ノ カガク : コウボ ノ シンカ カラ フツカヨイ マデ

Available at  / 124 libraries

Note

文献: p350-361

Description and Table of Contents

Description

最も身近で、最も謎多き飲み物。人類と酵母の出会いから、ワイン・ビール・ウイスキー・日本酒などの職人の技、フレーバーの感じ方や脳への影響、二日酔いまで、あらゆる角度から酒のすべてを明らかにする!米アマゾン・ワイアード誌・ガーディアン紙ベストサイエンスブック。

Table of Contents

  • 1 酵母
  • 2 糖
  • 3 発酵
  • 4 蒸留
  • 5 熟成
  • 6 香味
  • 7 体と脳
  • 8 二日酔い

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BB21975586
  • ISBN
    • 9784826901918
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    382p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top