京都・有次の庖丁案内
Author(s)
Bibliographic Information
京都・有次の庖丁案内
小学館, 2016.7
- Other Title
-
Aritsugu
Aritsugu : an inside look at Kyoto's renowned artisanal knife maker since 1560
京都有次の庖丁案内
- Title Transcription
-
キョウト・アリツグ ノ ホウチョウ アンナイ
Available at / 7 libraries
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
英語併記
奥付の訳者: Michiyo Murayama
Description and Table of Contents
Description
料理好きのハリウッドスターも、パリの三つ星シェフも、もちろん京都の料理人も!世界が注目する日本の庖丁、その選び方、研ぎ方、すべてを明かします。
Table of Contents
- 有次の歴史と今
- 有次は鋼の庖丁しかつくりません
- この本で使用する庖丁の名称など
- 有次を代表する5種類の庖丁を紹介
- 有次の庖丁図鑑
- 素描家しゅんしゅんがのぞいた「有次錦店」
- 庖丁の研ぎ方と毎日のお世話
- 有次で庖丁を買ってみよう
- 「有次錦店」は“京の台所”錦市場にあります
- 有次錦店案内
by "BOOK database"