日本の美しい食卓歳時記 : お正月の習わし・全国のお雑煮から、五節句の伝統行事とその食卓演出まで
著者
書誌事項
日本の美しい食卓歳時記 : お正月の習わし・全国のお雑煮から、五節句の伝統行事とその食卓演出まで
誠文堂新光社, 2017.1
- タイトル別名
-
Beautiful traditional culinary designs of Japan : from the cultural significance to the visual presentations, this is an overview of traditional events practiced all over Japan and the food that compliments each one
- タイトル読み
-
ニホン ノ ウツクシイ ショクタク サイジキ : オショウガツ ノ ナラワシ ゼンコク ノ オゾウニ カラ ゴセック ノ デントウ ギョウジ ト ソノ ショクタク エンシュツ マデ
大学図書館所蔵 件 / 全34件
-
該当する所蔵館はありません
- すべての絞り込み条件を解除する
この図書・雑誌をさがす
注記
参考資料: p111
内容説明・目次
- 巻冊次
-
ISBN 9784416916414
目次
- 第1章 お正月の習わしと、全国のお雑煮(お正月とは;お正月を迎える準備 ほか)
- 第2章 五節句の行事と食卓(五節句とは;人日の節句とは ほか)
- 第3章 年中行事と食(年中行事とは;二十四節気とは)
- 第4章 漆塗りのお椀と、お箸の文化(日本の漆器;日本の伝統漆器;小さなお椀の大きな美意識;日本はお箸の国)
「BOOKデータベース」 より
内容説明・目次
- 巻冊次
-
ISBN 9784416916414
内容説明
Japan is the country blessed with unique seasonal events and enriched cuisine culture originated in abundant nature. In this book, key features of "zoni" (rice cake soup which differ depending on regions nationwide) are introduced along with New Year's practices. It is a perfect gift for those people abroad who are keen on Japanese cuisine culture as it has English translation. Why don't you redefine the splendid culture of culinary design once again?
「Nielsen BookData」 より