九州の酒造業と杜氏集団
Author(s)
Bibliographic Information
九州の酒造業と杜氏集団
農林統計出版, 2023.2
- Other Title
-
Development of the sake brewing industry and activities of the sake master's groups in Kyusyu at modern and contemporary period
- Title Transcription
-
キュウシュウ ノ シュゾウギョウ ト トウジ シュウダン
Available at / 36 libraries
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
588.52:Ko125011473716
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
引用文献一覧: p365-368
Description and Table of Contents
Table of Contents
- 日本酒の現在・過去・未来—寸評
- 第1部 酒造業(九州における酒造業の展開—その盛衰の実態と要因)
- 第2部 九州杜氏の発生史—原点・ルーツ(江戸期における寒造り清酒の定着と杜氏の発生)
- 第3部 九州杜氏総論—九州酒造杜氏組合を中心に(全国における杜氏集団;九州酒造杜氏組合)
- 第4部 九州杜氏各論—各杜氏組合の概要(九州における杜氏集団;九州杜氏各論)
- 伝統的な杜氏から新たな酒造責任者(杜氏)への転換
by "BOOK database"