Bibliographic Information

山菜 : 見分け方食べ方 カラー版

清水大典,会田民雄著

家の光協会, 1990.2

Title Transcription

サンサイ : ミワケカタ タベカタ カラーバン

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 29 libraries

Description and Table of Contents

Description

山菜こそ、自然のなかで育まれた“恵みの幸”。226種を収録し、生態、見分け方、採取時期・場所、料理のヒントなどを詳細に解説。

Table of Contents

  • カラーでみる山菜226種(トクサ科;ゼンマイ科;キジノオシダ科;ヘゴ科;ワラビ科;オシダ科;チャセンシダ科;ドクダミ科;ヤマモモ科;クワ科;イラクサ科;ウマノスズクサ科;タデ科;アカザ科;ヒユ科;ヤマゴボウ科;ツルナ科;スベリヒユ科;ナデシコ科 ほか)
  • 有毒植物(キンポウゲ科;トウダイグサ科;ドクウツギ科;セリ科;ツツジ科;フジウツギ科;ナス科;ユリ科)
  • 覚えておきたい山菜の知識(山菜の基礎知識;山菜採りのマナー;山菜料理の基本;山菜の上手な保存法)

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BN05959539
  • ISBN
    • 4259536524
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    271p
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top