Bibliographic Information

食品微生物学入門

R.G.ボード著 ; 相田浩 [ほか] 共訳

(基礎微生物学, 8)

培風館, 1991.4

Other Title

A modern introduction to food microbiology

Title Transcription

ショクヒン ビセイブツガク ニュウモン

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 94 libraries

Note

文献: p228-232

Description and Table of Contents

Description

食品関係の学生や研究者にとって微生物の知識は、食品の加工、貯蔵、腐敗、食中毒、食品衛生などの多方面にわたって欠かせないものである。本書は一般的原理に重点をおくことによって、より広い範囲の応用分野で役立つよう意図して書かれている。特に生態学の原理や考え方を一貫して強調している点が大きな特色となっている。

Table of Contents

  • 1 生態学と食品微生物学
  • 2 微生物の生育阻害
  • 3 汚染コントロール
  • 4 低温殺菌、滅菌、照射法および無菌法
  • 5 微生物の利用
  • 6 微生物による食品の悪変
  • 7 水
  • 8 下水処理
  • 9 食品媒介疾病

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN06229881
  • ISBN
    • 4563037982
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    viii, 243p
  • Size
    21cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top