Bibliographic Information

食物科学のすべて

P.M.ゲイマン, K.B.シェリントン著 ; 村山篤子, 品川弘子訳

マグロウヒル出版, 1993.3

Other Title

The science of food : an introduction to food science, nutrition and microbiology

Title Transcription

ショクモツ カガク ノ スベテ

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 58 libraries

Note

監修: 中浜信子

原著第3版の抄訳

Description and Table of Contents

Description

食物の科学は食品科学、栄養学、微生物学の3本柱からなる。これに、化学的基礎知識、生理学、食品の保存、添加物およびその表示法を加え、日常欠くことのできない食物がどのような科学的作用をもっているかの概要を1冊に収めてある。

Table of Contents

  • 計測
  • 基礎化学
  • 有機化学
  • 食品の分散
  • 炭水化物
  • 油脂(脂質)
  • タンパク質
  • ビタミン
  • 無機質と水
  • 生理学の基礎〔ほか〕

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BN08852961
  • ISBN
    • 489501536X
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    x, 321p
  • Size
    21cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top