Bibliographic Information

味覚

大河内正敏著

(中公文庫)

中央公論社, 1987.11

Title Transcription

ミカク

Available at  / 13 libraries

Note

大河内正敏略年譜:p191〜193

Description and Table of Contents

Description

江戸期の魚、すき焼と火鍋子、釣船の朝飯、フランスの鴨—。ビタミンA、アルマイトなどの研究を企業化して成功させ、世界的注目を集めた理研コンツェルンの総帥が、巣鴨プリズンの独房でかつて浸った味覚の世界を追想し、素材と調理、食と文化への想いをめぐらす。食糧難の戦後に今日の米過剰を予見し、栄養と美味を兼ね備えた調理学を説く洞察に満ちた書。

Table of Contents

  • 料理通と栄養料理
  • 野鳥の味
  • 魚の養殖
  • パリの虫料理
  • 羊の肋骨肉とアイリッシュ・シチュー
  • 鰻とすっぽん
  • フランスの魚料理と牡蛎の養殖〔ほか〕

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN08859111
  • ISBN
    • 4122014727
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    193p
  • Size
    16cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top