Bibliographic Information

梅安料理ごよみ

池波正太郎〔著〕 ; 佐藤隆介,筒井ガンコ堂編・〔解説〕

(講談社文庫)

講談社, 1988.3

Title Transcription

バイアン リョウリ ゴヨミ

Available at  / 10 libraries

Description and Table of Contents

Description

白魚鍋、兎汁、鰹飯、鮑の酢貝、白玉、秋茄子の塩もみ、豆腐の葛餡かけ、おかか雑炊、掻鯛、浅蜊と大根の小鍋だて。池波正太郎が描き出した、梅安と仲間たちの、おいしい食事の極めつきを、梅安好き、料理好きの専門家2人が解説して、作り方と共に供する好読物。巻頭に「池波正太郎梅安を語る」付き。

Table of Contents

  • 春(鶏卵;白魚鍋;兎汁)
  • 夏(鰹の刺身;芋川のうどん;角樽;蝦蛄の煮つけ)
  • 秋(秋茄子の塩もみ;桑名の酒、魚;松茸;蜆汁;蕎麦と蕎麦屋)
  • 冬(猪鍋;大根と油揚げの鍋仕立て;朝飯;根深汁;おかか雑炊;茶わん酒)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN12903942
  • ISBN
    • 4061841750
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    269p
  • Size
    15cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top