Bibliographic Information

懐石と菓子

筒井紘一編

(茶道学大系, 4)

淡交社, 1999.10

Title Transcription

カイセキ ト カシ

Available at  / 164 libraries

Note

監修: 千宗室

参考文献あり

Description and Table of Contents

Description

千家の佗び仕立、逸翁の洋風懐石、伊織の干菓子など食文化の華、懐石料理と菓子の全貌に迫る。

Table of Contents

  • 懐石料理の研究(懐石料理の歴史;精進の系譜と懐石;『神屋宗湛日記献立』にみる茶会席;千家流の懐石 ほか)
  • 菓子の研究(茶の湯の菓子—その成立と展開;餅菓子の系譜;元禄期の菓子と虎屋史料;亀屋伊織と干菓子—十七代山田伊織 聞書)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA4295299X
  • ISBN
    • 4473016641
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    京都
  • Pages/Volumes
    407, 16p
  • Size
    22cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top